Over ons

De Vlam Trainingen Advies & Projecten is een trainingsbureau dat gespecialiseerd is in advisering, opleidingen en trainingen. Wij verzorgen diverse praktijkgerichte opleidingen op het gebied van Project management en Facility management. Verder bieden wij ook trainingen aan op het gebied van mentale weerbaarheid, Mtq48 assessments, coaching en begeleiding van medewerkers met de HeartMath methode, zowel op het werk als privé.

De trainingen Project management en Facility management worden door de hoofdtrainer Carel de Vlam gegeven. Carel is begonnen in de ICT wereld, waarin hij diverse functies heeft bekleed. In 1995 heeft hij de overstap gemaakt naar de nationale politie, waar hij leidinggevende van de afdeling ICT en projectleider Facility management en Informatie management is geweest. Vanaf 2013 is hij bij de nationale politie werkzaam als trainer en coördinator van het project mentale weerbaarheid.

Naast zijn werkzaamheden bij de politie is Carel vanaf 2010 werkzaam als freelancer bij NCOI, ISBW en de NHA als HBO docent, beoordelaar en auteur. Carel de Vlam heeft opleidingen gevolgd op het gebied van bedrijfskunde en Facility management. Verder heeft hij nog tal van andere opleidingen en trainingen doorlopen.

De Vlam Trainingen is een klein bedrijf waarbij naast de hoofdtrainer nog een Coach werkzaam is. Deze samenwerking maakt de trainingen uniek en zorgt ervoor dat er altijd aandacht gegeven kan worden aan onvoorziene zaken en of persoonlijke ondersteuning. Helma Koene is gespecialiseerd in het coachen van mensen. Helma heeft tot 2002 in de ouderenzorg en in de palliatieve zorg gewerkt. In 2009 heeft zij haar HBO diploma natuurgeneeskunde behaald en is zij werkzaam in haar eigen praktijk voor zingeving en bewustwording. Zij begeleidt mensen om zelf hun persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven vorm te geven.

De trainingen op het gebied van weerbaarheid worden door Helma en Carel samen verzorgd, waarbij zij gebruik maken van diverse modellen en tools.Een van die tools is het inzetten van de zogenaamde MTQ48 assessment.